Вместо първоначално предложената цена на природния газ за ноември от 124,76 лв. за

...
Вместо първоначално предложената цена на природния газ за ноември от 124,76 лв. за
Коментари Харесай

Предлагат природният газ да поскъпне с нови 25% през ноември

Вместо в началото препоръчаната цена на естествения газ за ноември от 124,76 лева за мегаватчас, през днешния ден от " Булгар газ " ЕАД актуализираха предлагането си и към този момент оферират през ноември естественият газ да се продава за 119,87 лева за мегаватчас. Това излиза наяве от измененото заявление на " Булгар газ " ЕАД за одобряване на цена на естествения газ за ноември, което е качено на страницата на Комисията за енергийно и водно контролиране /КЕВР/. 

Така в началото препоръчаното повишаване беше с около 32%, при обновеното предложение на " Булгар газ " се предвижда природния газ да нарастне с 24% през ноември. 

Предложената от заявителя цена от 119,87 лева за мегаватчас (без цени за достъп, транспорт, данък и ДДС) включва съставените елементи за активността " социална доставка " и " отговорности към обществото ". 

Припомняме, че по време на откритото съвещание на КЕВР на 28 октомври изпълнителният шеф на " Булгар газ " ЕАД Николай Павлов каза, че заявката, което публичният снабдител ще внесе през днешния ден сутринта, ще е за по-ниска цена от плануваната. Причината е в лекото понижение на цените на европейските газ ови пазари през последните няколко дни.

КЕВР на закрито съвещание през днешния ден от 15:00 часа ще реши окончателно на каква цена ще се продава естественият газ този месец.

За миналия месец октомври КЕВР беше утвърдила цена от 94,54 лева за мегаватчас.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР